Om BYKW

img_2548Redan när vi lärde känna varandra 2013 började vi prata om att ha en podd tillsammans. Om litteratur, förstås, eftersom det var genom litteraturen på nättidskriften LitteraturMagazinet som vi lärde känna varandra.

Sen upptäckte vi att vi delade intresset för goda viner också. I början av 2016 grodde därför idén om en podd som kunde undersöka båda delarna, gärna samtidigt. För bland det bästa vi vet är ju just det – att ligga i en soffa med en bra bok och ett gott glas vin i handen.

Because you know wines första säsong rör sig mellan 5 europeiska länder. Vi smakar ett vin och läser en bok i varje land. Syftet med säsong 1 var att bredda våra vyer, både vad gäller vin och litteraturen, vilket vi verkligen lyckades med.

I säsong två har vi fokuserat på att bjuda in gäster. Vi bjuder in en gäst per avsnitt som vi för spännande samtal med, och som även får välja vinet vi smakar.

Vi har tre sorters avsnitt: ordinarie, bonus och special. I de ordinarie avsnitten är vi mer strukturerade kring ämnet, medan vi i bonusavsnitten bubblar på om allt möjligt som är relaterat till vin eller litteratur. Specialavsnitten är exempelvis jul- eller nyårsspecial. Ungefär en gång i månaden släpps de ordinarie avsnitten.

Följ vår resa och lyssna på våra poddavsnitt!

/Emma & Jonna

skarmavbild-2016-10-19-kl-07-31-26