BYKW: Den Ryska Middagen II

 

I nästa avsnitt från Den Ryska Middagen dricker äventyraren Lena Wilderäng, den prisbelönta författaren Anna Fock och Emma Kreü ryskt rött vin, en cabernet sauvignon och ett Цимлянский чёрный. De äter en riktigt god middag, diskuterar vilka moraliska aspekter man bör ha i åtanke när man köper vin och vad som egentligen är eftersträvansvärt i ett gott vin. Ett av vinerna nämns bland annat i Eugen Onegin, levererades på sin tid till tsaren, och var segervinet efter Napoleonkriget. Kan ni gissa vilket?

BYKW: Den Ryska Middagen I

Det roliga med att producera själv är att man själv bestämmer när man vill göra ett specialavsnitt eller två! Här kommer det första avsnittet som fokuserar på ryska viner.

Emma dricker ryska Abrau-Durso – och jämför med franska Moët & Chandon – tillsammans med äventyraren och författaren Lena Wilderäng och Augustprisnominerade författaren Anna Fock. De kalasar på rysk festmat i form av forellrom, rökt smörfisk och rökt ostfläta – och pratar om rysk vinkultur, litteratur och matminnen.